Mat tänk och rant

Vardag / Permalink / 1

Hallo, idag är det onsdag så det betyder morgonyoga och filosofi på yogaskolan. Det va en nyttig lektion idag med fokus på antaraya. Efter yogan gick jag hem och åt frukost


Banan/blåbär smoothie och apelsiner med vindruvor. 
Jag har det senaste året förberett mig och introducerat mer vegetariskt och vegansk kost i vardagen och mitt nyårslöfte var att jag ska äta vegetariskt 5 dagar i veckan och äta vad jag vill på helgerna. Och det har jag gjort med lite ändringar hit och dit dag för dag, men majoriteten av min kost har varit vegetarisk och vegansk. Men för två veckor sedan bestämde jag mig att det är helt slut med kött jag vill inget mer nu. Det kändes väldigt naturligt och jag var beredd på det. Min senaste månadshandling var till större del vegetarisk så det var inga problem. Dock hade jag köpt fläskfile, kyckling, bacon, falukorv, köttfärs och blodpudding som nu bara står där i frysen på en separat hylla. Carl är inte på min linje så han får äta upp allt själv. 

Anledningen till att jag är vegetarian och inte vegan är för att jag inte vill eller bör dra mattan under fötterna på mig själv. En sak i taget, först köttet sen mjölken och äggen. Jag äter inte ägg aktivt nu heller och undviker det helst men jag har inte börjat scanna allt som kan innehålla ägg än. Mjölk har jag bara i kaffet och kaffe blir det inte så ofta just nu. En och annan ost macka har det blivit men det är också något som tidsnog ska bort. Jag tror det är viktigt att ta det successivt för att lyckas. Lite som att tugga nokotin tuggumin när man slutar röka (i did that). Men mitt mål är självklart att bli vegan och som sagt större delen av min kost är vegansk. 

Igår fick jag en konstig kommentar! - Det är ingen mening du äter soja för människokroppen kan inte ta emot soja protein, det går inte för det är inte gjort för människor. Det finns det mycket studier på! Och min kompis som är bodybuilder säger att ingen som jobbar professionellt med bodybuildning eller liknande är veganer för det skulle aldrig gå!"

Hahaha! Vah!? I stora delar av världen har sojan förset människor med bla protein i över 5000 år! Och det finns såååå många i kampsportvärlden, elitidrottare och bodybuilders som är veganer. 

Ett till grej jag märkt på 2 veckor är att varje gång jag äter bland folk så blir jag nästan lite ifrågasatt och en del försöker även övertala mig att det är dåligt och ohälsosamt att vara vegetarian. 
Vi säger så här! Om jag inte rotar i ditt så rotar inte du i mitt! Ok!? Ät du dit lchf, ditt kött och noll kolhydrater så äter jag hur mycket kolhydrater och ren mat jag vill, och så kan jag sitta där och vara mätt och du där och vara hungrig och snegla på kanelbullen som du inte törs äta. Näe jag är hellre hälsosam och mätt med gott samvete än kallorihetsig och hungrig. Dömmer ingen! Utgår enbart från mitt eget tankesätt jag hade för några år sedan. Dock har väligt många liknande tankar och livsstilar som jag hade då. Nog rantat för idag.

Nu ska jag göra mig iordning och ta en promenad till fröken tandläkare! Inte pepp på den!
Till top