Vegetarisk lasagne

Mat och Recept, Vardag / Permalink / 0

Så här gjorde jag:

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g krossadtomat 
1 msk timjan
1 msk basilika 
1 tsk salt 
2 tsk socker 
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 tsk sambal olek 
Stek lök och vitlök i en kastrull och häll sedan i tomat och krydor.
Koka up och låt såsen puttra en stund 

1 stor röd paprika
1 stor morot
1 stor palsternacka 
1 gul chili 
1/2 zucchini 
1 dl hackad vitkål 
2 dl vegofärs 
1 msk olja
1 tsk spiskummin 
2 msk tomatpure

Hacka alla grönsaker i små tärningar och stek ( jag hade i zucchini och kål sisst) häll sedan i veggofärsen. 
Blanda ihop med tomatsåsen.

2 msk margarin 
2 mska mjöl 
2 dl mjölk 
Blanda margarin, mjöl och lite av mjölken till en klumpfri smet. Häll sedan i resten av mjölken och koka up på svag värme till såsen blir tjock.  

Lasagne plattor
Riven ost 

Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en stor form och häll i grönsaksblandningen sedan vitsås, lite riven ost och lasagne plattor. Varva till formen är full. Översta lagret ska vara utan lasagne plattor. Grädda i ugnen 20-30 minuter.

Det blev jättegott! Till lasagnen hade jag  machesallad, ruccola, isbergsallad tomat och gurka och havre fraiche. (Obs, det blev ganska starkt) 



Till top