Vegetarisk lasagne

Så här gjorde jag:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g krossadtomat
1 msk timjan
1 msk basilika
1 tsk salt
2 tsk socker
1 tsk svartpeppar
1 msk olja
2 tsk sambal olek
Stek lök och vitlök i en kastrull och häll sedan i tomat och krydor.
Koka up och låt såsen puttra en stund
1 stor röd paprika
1 stor morot
1 stor palsternacka
1 gul chili
1/2 zucchini
1 dl hackad vitkål
2 dl vegofärs
1 msk olja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpure
Hacka alla grönsaker i små tärningar och stek ( jag hade i zucchini och kål sisst) häll sedan i veggofärsen.
Blanda ihop med tomatsåsen.
2 msk margarin
2 mska mjöl
2 dl mjölk
Blanda margarin, mjöl och lite av mjölken till en klumpfri smet. Häll sedan i resten av mjölken och koka up på svag värme till såsen blir tjock.
Lasagne plattor
Riven ost
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en stor form och häll i grönsaksblandningen sedan vitsås, lite riven ost och lasagne plattor. Varva till formen är full. Översta lagret ska vara utan lasagne plattor. Grädda i ugnen 20-30 minuter.
Det blev jättegott! Till lasagnen hade jag machesallad, ruccola, isbergsallad tomat och gurka och havre fraiche. (Obs, det blev ganska starkt)